Let's move IT

Let's move IT - overzichtsplaatjeEr wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van mobiele robots voor logistieke processen in de maakindustrie (aanleveren en doorvoeren producten). Het betreft in de regel robots van diverse producenten en met verschillende toepassingen. Momenteel is er nog een groot gebrek aan een geïntegreerd fleetmanagement systeem waardoor de robots letterlijk onafhankelijk van elkaar opereren. Ontwikkelaars en gebruikers van mobiele robotsystemen lopen ertegenaan dat dit resulteert in logistieke inefficiëntie en veiligheidsproblemen. Dit project gaat onderzoek doen naar een dergelijk geïntegreerd fleetmanagement systeem. Het lectoraat zal in dit project autonome navigatiesystemen ontwikkelen die veilig kunnen opereren in dynamische omgevingen, met bijvoorbeeld mensen en andere mobiele robots.

Het RAAK-project betreft een samenwerking met diverse partijen uit de beroepspraktijk en andere kennisinstellingen. Daarmee sluit het aan bij het streven van de HHS om meer in te zetten op relevante netwerken (WIN thema’s). Kennis van de sensorsystemen die zal worden ontwikkeld kan eventueel weer worden gebruikt voor projecten binnen het platform ‘kwaliteit van leven: mens en techniek’ (o.a. mobiele robots in de zorg zijn onderdeel van het project).

Doel

Eindproduct

Projectleider

Onderzoekers

R. Fraanje, F. Theinert en J.F.B. Bolte

Doorlooptijd

1/12/2017 –  31/11/2019

Betrokkken opleiding en/of minor

Financiering

Subsidieverstreker: SIA, in de RAAK MKB regeling
Datum indiening: 16 maart 2017
Totale projectomvang: €705.545,-
De HHs participeert hierin voor: €97.165,-, waarvan €68.016,- subsidie

Partners

Fontys, NHL, Brainport Industries, MetaalUnie, Prodrive, TE Connectivity, Lely, Accerion, Gibas, HIT, Itility, Berg Hortimotive, Blue Engineering, Accenda en RadioAccess.