Alley Hoop

Geïnspireerd door de enorme aandacht binnen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag voor Automatisch Vervoer op de Last Mile (AVLM), is URBINN gestart met de ontwikkeling van een autonoom rijden stadsvoertuig. Het project is verdeeld in een viertal groepen; Drive train, Frame, Design en Navigatie. Doelstelling is om aan het einde van het schooljaar een rijdend platform te hebben waarop verder getest kan worden. Voor het eerste concept zijn zowel voor de drive train alsook de stuurinrichting de basis genomen van de Ekolectric. De afmetingen en motorische vereisten komen hier overeen met de wensen. In het schooljaar 2017 – 2018 zullen de actuatoren voor remmen, sturen en gasgeven geselecteerd en in ieder geval getest worden. Voor navigatie en sensoring zijn een aantal schaalmodellen uitgevoerd met sensoren en zijn een aantal testen gedaan om de auto’s voor een deel autonoom te laten besturen. Dit zal verder uitgewerkt worden en opgeschaald worden tot het 1:1 model.

Doel

Doelstelling is om aan het einde van het schooljaar een rijdend platform te hebben waarop verder getest kan worden. Om dit te realiseren zijn er een aantal concessies gedaan; zowel voor de drive train als ook de stuurinrichting is de basis genomen van de Ekolectric.

Eindproduct

Een autonoom rijdend voertuig.

Projectleider

Evelien Kapteijn-Kruijswijk
e.f.kapteijn-kruijswijk@hhs.nl

Onderzoekers

Doorlooptijd

Betrokkken opleiding en/of minor

Aan de minor hebben vanaf januari inmiddels 25 studenten deelgenomen (Industrieel Product Ontwerpen, Elektrotechniek, Mechatronica en Werktuigbouwkunde). Ook vanuit het keuzevak Mechatronica (Werktuigbouwkunde) zijn er studenten aan het project gekoppeld alsook een parallel programma binnen de internationale Werktuigbouwkunde opleiding.

Financiering

dsc05242

Team Year 2019-2020, Quarter 1

Eyob Amanuel, Mourad Barkouh, Wouter de Wit, Thies Jansen
Nico Ross, Niels Fiolet, Jesse Snip,
Jens Rimmelzwaan

Lecturers: Evelien Kapteijn-Kruijswijk, Satish Beella, David Tiemens

3

Team Year 2017-2018, Quarter 2

Aharon Baumgarten, Niels van der Meulen, Reinier Haverkamp Begemann,
Emil Medina Hernandez, Bas Bieleman, Hendrik Pennekamp, Vincent Fens,
Linda Schellenberg, Jelmer van Nunspeet, Jelle de Boer, Maarten Edauw, Feline Vis van Heemst,
Martijn Vlastra, Jay Gareman
Lecturers: Claudia Fernandex, Richard Mens, Peter Menger

Team Year 2017-2018, Quarter 1

Teamleden: Bart Jensch, Benno van Rijt, Elmar ten Kate, Maika Sylva, Martijn Vlastra, Masieh Mitra, Mike Resoort, Niels van der Meulen, Rick Marcus, Rogier van den Akker, Sem van Velsen, Timo Huisman