Delivery Day

 In Nieuwsbericht

Delivery Day1Peter Menger – Afgelopen woensdag hebben de teams van de projecten Urban Innovations (Urbinn) en The Formula Cruisers van de Betafactory hun opbrengsten van het afgelopen kwartaal gepresenteerd. Dat gebeurde door middel van twee teampresentaties gevolgd door informele gesprekken in de hal van het HighTechCentreDelft.

De Urbinn studenten hebben voortgang gemaakt op het gebied van het interieur, de stuurinrichting, de aandrijving en de business case van de Alley Hoop. De Alley Hoop, Mark 1, is het (eerste) prototype van een elektrisch aangedreven stadsauto die uiteindelijk autonoom door Delft moet gaan rijden. Op het gebied van projectmanagement en systems engineering heeft het team stappen gemaakt die in het volgende kwartaal en daarna worden doorgezet.

De studenten van het The Formula Cruisers team zijn op meerdere sporen tegelijk aan het acteren. De tweede wagen van het team, de HU-2, heeft een revamp ondergaan. Daarmee is de wagen, naar verwachting, betrouwbaarder geworden. Hij staat op het punt om op de rollerbank van het ROC Mondriaan getest te worden.

Intussen wordt op het andere spoor gewerkt aan de ontwikkeling van de HU-3. Het team heeft afgelopen jaar naar aanleiding van de ervaringen op Silverstone veel geleerd. De ontwikkeling van de wagen wordt getemporiseerd door veel meer aandacht te besteden aan testen en documenteren met behulp van het Confluence systeem en wel volgens de methoden van Prince2 en Systems Engineering. Op het gebied van kwaliteitscontrole is ook een slag gemaakt. Wat niet vergeten mag worden, is dat fundraising en financieel beheer sinds lange tijd weer zijn opgepakt.

Na afloop van de presentaties gingen de teamleden afkomstig van verschillende engineering en non-engineering opleidingen maar ook niet-technische opleidingen in gesprek met de docenten en externe experts. Daarbij was Rob Overdijkink van FSE Support, expert en gastdocent op het gebied van elektriciteit & veiligheid (accu’s), die het team van nabij volgt, natuurlijk ook weer van de partij. Dit leverde levendige en boeiende gesprekken op, want zeg nou zelf, wie is er niet trots op om na een kwartaal hard werken te laten zien wat hij/zij gemaakt heeft?

Recent Posts