URBINN WINT MOBILITEITSAWARD HAAGLANDEN 2017

 In Nieuwsbericht

Maandagavond 20 november is bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de MobiliteitsAward Haaglanden en Rijnland 2017. Tijdens de jubileumbijeenkomst in de Haagse Malietoren werden De Haagse Hogeschool, Astellas Pharma, DB Telecom en Van Dorp uitgeroepen tot winnaars.

Er waren in vier categorieën prijzen te verdienen: Logistiek, Innovatief, Werknemersaanpak voor organisaties tot 500 medewerkers en met meer dan 500 medewerkers. De tweejaarlijkse prijs wordt toegekend aan die organisatie die zich op het gebied van slimme mobiliteit, logistiek of innovativiteit onderscheiden heeft van anderen. In de categorie ‘Innovatieve aanpak’ had URBINN van De Haagse Hogeschool een nominatie weten te bemachtigen en ging de competitie aan met onder andere Albert Heijn online.

De prijsuitreiking vond plaats in de Malietoren in Den Haag. Na pitches van alle genomineerde bedrijven werden de winnaars bekend gemaakt. Peter Menger (coördinator Onderwijs, URBINN) mocht de prijs samen met John Bolte (lector Smart Sensor Systems) in ontvangst nemen. John Bolte: “Met alle partijen, studenten, docenten, marktpartijen en overheden, delen we kennis over autonoom rijden om zo verder te komen. Autonoom rijden gaat bij ons over de zelfrijdende de auto, maar ook over de zelfrijdende rolstoel en over de zelfrijdende prullenbak.”

De Faculteit Technologie, Innovatie en Samenleving (TIS) werkt als kennisinstelling al enige tijd samen met het bedrijfsleven aan de ontwikkeling van innovatieve mobiliteitsconcepten en autonoom vervoer door inzet van studenten en onderwijs. Binnen URBINN wordt een autonoom rijdend voertuig ontwikkeld dat als basis zal dienen om steeds verder te ontwikkelen en waar allerlei onderzoek op en mee gedaan zal gaan worden. URBINN is als LearningLab gelieerd aan het Lectoraat Smart Sensor Systems, terwijl de ontwikkeling van het voertuig geheel wordt gecoördineerd en gefaciliteerd binnen Betafactory. Het onderzoek van URBINN sluit daarbij aan bij het onderzoeksplatform: “Goed Bestuur in een Veilige Wereld”.

Het winnen van de MobiliteitsAward is een kroon op het reeds gedane werk van studenten en andere betrokkenen van URBINN en een goede stimulans voor de toekomst!

Recent Posts